С кулинарен базар ученици в Русе обзаведоха стая с нови столове и климатик

15:26, 31 яну 16 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идеята на дванайсетокласниците Петър Тодоров и Борислав Славчев да съчетаят благотворителността и вечния глад на учениците успя да събере толкова средства, че да са достатъчни зазакупуването на климатик за един от кабинетите по информатика, съобщават от МГ "Баба Тонка" в Русе.

Началото на вкусния базар е поставено в последните седмици преди Коледа. Тогава по инициатива на седмокласниците Валентино Кожухаров и Йоан Димитров в различни дни от седмицата ученици са се погрижили на щанда във фоайето да има домашни соленки, сладки и топли напитки. Така те са набрали средства за нови столове в един от компютърните кабинети на гимназията.

Продължението е доста по- добре организирано– с график и условия за асортимента. Създадена е и тематична група във Фейсбук, която събира предложенията и там са се разпределяли задълженията на участниците. Резултатът е, че в седмиците преди Коледа учениците са успели да съберат 914 лева, а в последните дни на първия срок – 760 лева.

"За нас беше едновременно забавно и полезно, тъй като всички ученици се включиха и се надяваме да продължат и развият нашата инициатива за благотворителни „вкусни“ базари", каза Петър Тодоров от 12 Б клас. "Това е чудесен вариант от една страна да помогнем на училището си, а от друга да похапнем домашна храна и да е забавно самото й рекламиране", допълва Александър Борисов от същия клас.

Дванайсетокласниците са единодушни, че идеята им нямаше да има този успех без ентусиазма и старанието на Валентино Кожухаров и Йоан Димитров от 7 клас, които се включиха активно и във втората акция. Гимназистите са благодарни и на семействата си, които също са участвали в  приготвянето на сладкишите, закуските и ароматните напитки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама