Учредиха женски клуб на ПП „АБВ” в Русе

16:03, 31 яну 16 / Политика 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера се проведе Общо събрание за учредяване на женски клуб на ПП „АБВ”– Русе. Гости на учредителното събрание са били Невена Стоянова– председател на Ф.Ж.К. на ПП „АБВ”- София, организационният  секретар на ПП „АБВ” – София – Маргарита Карпачева  и Явор Янчев – зам.областен управител на област  Русе.

Невена Стоянова е представила основните проблеми, които стоят за решаване от Федерацията на женските клубове в страната: работа по социално образователните политики, демографските проблеми, безработицата, престъпността и насилието над жените и децата, както добрите практики за решаването им от различни женски клубове в страната, съобщават от АБВ.

Представени са били две презентации: „Жените в политиката” с лектор доц. Красимир Манев и „Принципи на влияние”- от психолога Елена Лазарова. На общото събрание присъстваха  58 жени. Изказванията са били свързани с ролята на женския клуб и неговите основни задачи.

Издигнати бяха две кандидатури за председател на женския клуб- Марияна Петрова и Илона Русева. След явно гласуване за председател е избрана Илона Русева.

Избрано е и клубно ръководство в състав от 5 жени: Росица Иванова, Зоя Раднева, Елена Колева и Марияна Петрова, съобщават още от АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама