“Шумен 98” записа победа над “Поморие” в мач от “А” хандбалната група при жените

16:04, 31 яну 16 / Спорт 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хандбалистките на “Шумен 98” победиха състава на “Поморие” в мач от 2-ия пролетен кръг на първенството в А група. За шуменки това бе първи мач за годината след като на старта мачът им с “Хасково” бе отложен.

В зала “Плиска” шуменки спечелиха с 29:24 /16:11/. Домакините водеха играта през целия мач, но на моменти бяха затруднени от състезателките на “Поморие”.

След равностойно начало на двубоя и вкарани по 2 гола и от двата отбора, съставът на “Шумен 98” успя да направи бързи атаки и да поведе с 5:2. Последва “голова суша” за шуменки и гостенките намалиха аванса им до 1 гол при 5:4.

След това домакините отново тръгнаха в атака и с точни попадения поведоха с 10:4. До края на полувремето съставът на “Поморие” не успя да противодейства на домакините и след 30 минути игра “Шумен 98” имаше аванс от 5 гола – 16:11.

В началото на втората част и двата отбора изпитваха затруднения да отбележат гол. Съставът на “Поморие” успя да вкара две попадения, а шуменки се разписаха чак пет минути след началото на второто полувреме за 17:13.

След това шуменки направиха няколко добри атаки и увеличиха преднината си на 6 гола – 22:16.

До края на мача и двата отбора играха на приливи и отливи като шуменки бяха сигурни в победата, а “Поморие” не заяви намерение да стигне поне до равенство.

Съставът на “Шумен 98”: Рачева /Юксел/, Кузманова 1, Драганова 4, Славева 1, Д. Христова 3, Илиева 5, Сабо 14 /Иванова, Георгиева/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама