Наградиха призьорите в конкурса "Наздравица за любовта"

20:05, 31 яну 16 / Култура 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония в Градската библиотека "Паисий Хилендарски" бяха наградени отличените автори в Третия национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта", организиран от община Асеновград, съобщиха от администрацията. 92-ма поети от цялата страна участваха във възпяването на любовта и виното тази година. Лириката бе оценена от журито в състав: литературният критик Владимир Янев, поетът Таньо Клисуров и поетът Йордан Велчев.

Победителите бяха наградени от зам.-кмета на община Асеновград Мария Вълканова, като на заелите първо, второ и трето място тя връчи и плакет с логото на конкурса, изработено от художника Иван Любенов. Преди да бъдат оповестени победителите компетентното жури сподели своите впечатления от творбите и вдъхновенията на самите автори.

Първото място е за Галена Воротинцева от Твърдица за стихотворението "Причина за посаждане на лоза“. На второ място е стихотворението "Избор“ на Галина Иванова от Варна. Калинка Милева от Асеновград със стихотворението „Вълшебно вино" е на трето място.

Поощрителни награди получиха Зефира Пенева от Пловдив за стихотворението "Гласът на виното” и Цвета Иванова от Сливен за стихотворението "Последна наздравица”.

За добро представяне на асеновградски поет заслужено беше отличен кръстникът на конкурса Атанас Георгиев за стихотворението "Седни до мен".

В края на вечерта всички се поздравиха с чаша червено вино в ръка, като си пожелаха да продължават да творят със същата нестихваща любов към поезията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама