Една от русенските емблеми предпочитано място за предложения за брак

20:07, 31 яну 16 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ресторант "Панорама" на Гранд хотел "Рига" е сред предпочитаните от русенци места за предложения за брак на 14 февруари, научи Topnovini.bg.

Най-често те съчетават датата, на която наред с традиционния Трифон Зарезан се отбелязва и Денят на влюбените, именно с изискания интериор и невероятната гледка към града и акваторията на Дунав, които са характерни за емблематичното заведение на брега на голямата европейска река.

"Всяка година имаме поне по няколко предложения точно на 14 февруари вечерта в нашия ресторант. Имали сме случаи, в които цялата маса е аранжирана с листа от рози. Пръстенът сме го поднасяли по различни изненадващи начини, но най-често това се случва с десерта - в шоколадов кейк, в пудинг. Дори се е случвало и когато поднасяме двата десерта под капак и вдигайки този от чинийката на дамата, в нея да има само пръстен върху листа от рози. Ние помагаме често със съвети, избирали сме мястото, масата и подходяща мелодия за случая", сподели мениджърът на "Панорама" Светлозар Костов, като добави, че до момента не е имало случаи, в които девойките да отказват на предложенията.

Ресторантът, получил признание от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за "Най-добър гурме ресторант в България" за последните две години, ще предложи специално меню за своите гости и на този 14 февруари.

"Имаме два варианта на нашето гурме меню. За едното има салата "Романтика", а за другото - "Свети Валентин". Предвидени са основни ястия съответно с пилешко и свинско месо. Всичко естествено ще бъде предложено с отбрани сортове вина. Всичко е приготвено с много желание, голямо майсторство, с хубави и вкусни продукти, за да зарадваме нашите гости за техния празник", разкри още Костов.

Той добави, че ресторант "Панорама" вече подготвя нови менюта.

Едното е дегустационно или т. нар. тест меню, което може да е 8- или 10-степенно с по-умален размер на всички ястия, за да може да се пробват повече вкусове и аромати.

Другият вариант е меню, включващо традиционни за региона ястия, за да може повечето гости на града и на хотела да се доближат именно до традициите на региона, да научат за лозята, чрез подбраните местни вина, и да вкусят от рибите, които плуват в тази голяма река.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама