Софиянци си разменяха дрехи на парти (снимки)

21:46, 31 яну 16 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дрехи, плюшени играчки, аксесоари и най-различни вещи, които са излезнали от употреба в даден дом, намират своето място в друг. Това става чрез „Трамп парти“ в края на месеца, на което всеки може да размени тези неща за чужди. Условието е дрехите да са нови или в добро състояние, детските принадлежности да са дезинфекцирани и безопасни, а аксесоарите да са без дефекти.

„Това е парти, а на базар за купуване и пазаруване. Идеята е хората да завързват нови контакти, пиейки по чаша вино и забавлявайки се“, каза пред София Topnovini.bg организаторът на събитието Антония Балабанова, която стои и зад „Творците на жълтите павета“.

Идеята й хрумва след Коледните и новогодишните празници, когато получава много подаръци, които не са по нейния вкус. След като и поръчана по интернет дреха идва с различен от желания цвят, тогава се допитва до нейни приятелки какво да прави с ненужните вещи, разказа тя. Така решава да организира партито за трампа.

Първият посетител на първото „Трамп парти“ е бил мъж, отбеляза тя и допълни, че над 100 души са пожелали днес да участват в него. Главно са се разменяли дамски дрехи, сред които е имало дори връхни, както и обувки и аксесоари, каза още Балабанова. Тепърва събитието ще се развива като тематично, като се очаква да се организира мероприятие само за деца и тийнейджъри.

Като дарение за нуждаещи се ще намерят мястото си неразменените дрехи. Къде точно ще бъдат дарени те ще се разбере на фейсбук страницата на инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама