Съдбата се усмихна на клошар, наследи 50 хил. лева

23:56, 31 яну 16 / Любопитно 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клошар от Ловеч е наследник на български милионери, живеещи в САЩ, съобщи Нова ТВ. Става въпрос за 52-годишният Иван Хитов, който ще получи близо 50 хил. лева от завещаните милиони на двете българки Мери и Ан Петрови, които са сестри.

Те живеят в Америка и оставят наследство без завещание в размер на 1, 360 млн. долара. Двете са дъщери на български мигранти. Не са се омъжвали и нямат деца, затова нямат и наследници. Жените са работили като секретарки. Те натрупали милионите след инвестиции в акции във фармацевтични, петролни и автомобилни компании.

Десет години американските власти издирват роднините им. Техни потомци има в над 8 града и три села в България. Един от наследниците Иван Хитов е без адрес, затова е било и по-трудно неговото откриване. В спомените на клошара за двете жени изплува далечната 1967 г. от запазена в семейния албум снимка.

Той живее е изоставена вила сред трънаците отвъд ловешките гробища и се прехранва от кофите за боклук. В съседство се намират камилите от градския зоопарк.

Хитов е бил ветеринарен фелдшер дълги години, а след това е работил и в лудница. После отива да живее в отдалечената от града вила, където гледа 10 кучета. По неговите думи животните са по-верни от хората. Брат му е директор в Ловеч, но загубват уважението помежду си, след като Иван му оставя къщата им в Казичево, разказва клошарът пред Нова ТВ.

Той ще си закупи жилище с парите, които ще получи от наследството. След това ще си направи операция на херния. Храна за клошарите, закупена с тези пари, също е предвидена в списъка на мечтите му. За Хитов най-важното е „да си добър спрямо хората“. Според него човешката злоба е най-големият порок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама