"Дунав" трябва да е идея и гордост на Русе

10:53, 27 фев 16 / Спорт 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Целта ни е "Дунав" да се превърне в идея и гордост на Русе".

Това заяви в интервю за Topnovini.bg председателят на Управителния съвет на "драконите" д-р Симеон Симеонов.

"Mечтата ми винаги е била "Дунав" да е в "А" група и да играем пред пълен стадион. За целта се постарахме да обърнем пирамидата и освен мъжкия отбор имаме и заразени хиляди дунавски сърца. Това го постигнахме с проекта "Драконче", който вкара футбола в детските градини и училищата с треньори от нашата школа. Чрез него освен до децата, стигаме и до техните родители, с които малчуганите идват на стадиона да видят своите батковци от мъжкия отбор. Имаме и представители в елитните групи до 15 и до 17 г. Така целта ни е с всички ангажирани по един или друг начин с клуба на мачовете да идват поне 10 000 човека, които милеят и живеят с идеята "Дунав", сподели още д-р Симеонов.

Той не пропусна да отбележи, че към момента "драконите" имат почти всичко необходимо за да се качат с едно стъпало нагоре, след 1/4 век изгнание в долните дивизии.

"Имаме отбор, имаме колектив и добро треньорско ръководство и смятам, че по-подходящ момент от този футболът да се качи с едно стъпало нагоре няма. Припомням и че първите ни три домакинства са с "Нефтохимик", "Поморие" и "Локомотив" Горна Оряховица - по-добро зрелище от това няма да има. Пълен стадион и едно мощно "Дунав" в началото веднага предполага резултат 1:0 още от съблекалните", коментира още д-р Симеонов.

Припомняме, че "драконите" подновяват първенството на "Б" група с мач срещу "Нефтохимик" на днешния 27 февруари от 14 ч. на Градския стадион в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама