Местан пред учредители на ДОСТ: Ще разчитаме и на евреи, роми, арменци (обновена)

11:21, 27 фев 16 / Политика 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сбирката на инициативния комитет за учредяването на новата партия на Лютви Местан ДОСТ започна с българския химн, а след това с химна на Европа. В залата има 150 делегати от цялата страна, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“Срещу нас стои огромен финансов ресурс и машината на статуквото. Цели се и включването на специален инструментариум на държавата срещу " националния предател" , който ще основе протурска партия. В залата виждам обаче само български патриоти“, обяви Лютви Местан.

Дължим отговор на въпроса защо сега, сега ли сме проблемни - отговорът е категоричен - виждахме, но си затваряхме очите, правехме компромиси в името на единството, обясни Местан.

Той обясни, че със словото си на 17 декември почетният председател на ДПС Ахмед Доган е показал, че очаква да го следват безропотно, което е авторитаризъм, а не единство. „Словото на Ахмед Доган беше стратегическа грешка и в разговори с нас, представители на ДПС ни споделиха несъгласието си, но страхът ги е сковал“, разказа още Местан.

Според него Доган разцепил ДПС, защто декларацията за руския самолет всеки я одобрява. „Доган обслужи проруските настроения в българското общество, той внесе подозрения, че декларацията за руския самолет не е пронатовска, a протурска. Отрече се от верния път, по който ДПС се движеш в при моето председателство. Вижте кои са адвокатите им днес Красимир Каракачанов, Горан Симеонов, Димитър Иванов - Гестапото, Румен Петков, Георги Първанов, за да стигнем до Божидар Димитров“, възмути се екслидерът на ДПС. По думите му ДПС е изчерпана като модел и за тази партия започва обратното броене.

Новата формация ДОСТ ще разчита на гласовете на всички български граждани - евреи, роми, арменци, за които "етнорелигиозното не е риск за националната сигурност, а е богатство“.

„Ние сме патриоти на гражданската либерална демокрация. Ще разчитаме и на гласовете от разочарованите от ДПС. Ние сме за България на Конституцията и законите, а не на задкулисието и олигархията, за България на истински свободното слово, а не на медийните бухалки, България на достойнството“, декларира още Местан.

„ДОСТ ще бъде радикална, натовска и евросъюзничеака партия, ако някой се опита да намери измислени основания за нерегистриране на ДОСТ, няма да успее. ДОСТ вече е регистрирана в сърцата на българските граждани“, каза още той. Допълни, че 26 години нямаме още истински права и свободи, те са само на думи, не са реални и показа поредната глоба, която е платил ден по-рано 2200 лв. за изречения на турски език пред избирателите от Исперих. 

Пред медиите двама от делегатите увериха, че ДОСТ не е протурска партия и парите не идват от Турция.

Междувременно пред хотела, където се провежда сбирката неколцина националисти пеят националистически песни и обиждат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама