Премиерът е скептичен за комисията разследваща намесата на Русия и Турция у нас

12:23, 27 фев 16 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов изрази скептицизъм по повод работата на създадената парламентарната комисия, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика. Цитиран от агенция „Фокус“ премиерът прогнозира, че от комисията „няма да излезе нищо добро“.

Създаването на парламентарната комисия предизвика остри реакции от страна на руското външно министерство. Реакцията на България не закъсня, като говорителят на нашето външно министерство Бетина Жотева заяви, че „изпълнителната власт в България не си позволява да коментира по подобен начин решения на руския парламент“, за това е и недопустимо Русия да го прави. 

Министър-председателят заяви, че тези неслучайно реакциите на двете страни са много остри. Той заръча на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатите от партията да помислят много добре по това, защото работата на комисията щяла „единствено да влоши отношенията на България и с Турция, и с Русия“.

Борисов напомни, че Руската федерация "направи голям завой по темата с туризма", а Турция не реагира така остро на оградата на границата, както би могло да се очаква.

"С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и тази комисия", коментира премиерът. Той заяви, че се надява комисията да прояви цялата си дипломация и дипломатически опит, за да намери решение по казуса с Русия и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама