Химическият факултет на ПУ изпрати юбилеен випуск с 13 отличници

12:25, 27 фев 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама магистри и 11 бакалаври с отличен успех са сред дипломантите на юбилейния, 50-и випуск в Химическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", съобщиха от ВУЗ-а.

На тържествена церемония днес 71 бакалаври и 76 магистри получиха дипломите си в Спортната зала на ПУ. Първенец на випуска е Стиляна Стоянова Величкова от специалност "Медицинска химия", която се дипломира с успех "отличен 5.96".

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" вече 55 години обучава химици, а тази година Химическият факултет празнува 25 години като самостоятелен факултет.

"Горди сме с нашите химици", подчерта деканът на факултета доц. д-р Веселин Кметов. Във факултета годишно се обучават около 500 бакалаври, магистри и докторанти в областта на химическите науки, уточни той.

"Вярвам в успеха на нашите възпитаници! Някои от тях ще тръгнат по света, други ще са двигател на националната ни икономика, но нека всички помнят, че сме ги учили да упражняват химията за добруването на природата и човека. Нека останат съпричастни към факултета и подкрепят усилията ни за построяване на новата модерна сграда на Химическия факултет", пожела деканът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама