"Илинден - Ексохи" е отворен за всички автомобили

12:37, 27 фев 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граничният пункт "Илинден - Ексохи" е отворен за движение на всички автомобили. Блокадата за ТИР-ове е била вдигната в 10.20 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От там допълниха, че другият основен пункт - "Кулата - Промахон" също е отворен. Няма образували се опашки. Движението по останалите ГКПП-та с Гърция се осъществява нормално.

Както Topnovini.bg вече писа, премиерът Бойко Борисов отиде до "Кулата", където се срещна с български полицаи и митничари, както и с протестиращите гръцки фермери.

"Казах им, че това, което правят, е пълно безобразие и до този момент България винаги, на всички срещи на високо ниво, е подкрепяла своите гръцки приятели и съседи. Но, ако не си решат проблемите в най-скоро време, категорично им заявих, че лично ще предприема много сериозни стъпки. Явно, че дипломацията не помага. Надявам се, че този път ще ме разберат правилно", написа в профила си във Фейсбук министър-председателя.

Той бе категоричен, че ако до два дни земеделците от южната ни съседка не приключат с протестите си, ще иде на границата отново, вместо на извънредния Европейски съвет.

"Ще покажа какъв съсед имаме", коментира Бойко Борисов по време на откриването на поредния зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

Вдигането на блокадата на "Илинден - Ексохи" събуди притеснения за проблеми с бежанците. 1 000 души чакат в спортна зала в Кавала. Искат да отидат в Германия и най-вероятно ще го направят, преминавайки през пункта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама