Оставиха в ареста наркотрафикантите, опитали да прекарат метаамфетамин за 4 млн. лв. през Малко Търново

13:08, 27 фев 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Ахмет Мустафов и Севгин Алиев. Двамата са обвинени в пренасянето на огромно количество синтетична дрога през ГКПП "Малко Търново". Мъжете са от търговищкото село Звездица. На 25 февруари Ахмет и Севгин бяха задържани на границата с Турция за превоз на амфетамини на стойност около 4 млн. лева. В управлявания от тях товарен автомобил "Пежо Експерт" митническите служители откриха 87 пакета метамфетамин в насипно състояние, с общо бруто тегло 156 946 грама.

Прокурорът поиска от съда на Мустафов и Алиев да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Той бе категоричен, че може да се направи обосновано предположение, че обвинените са автори на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение мотивира искането си с факта, че наркотикът е намерен в товарният автомобил, с който двамата мъже се предвижвали. Прокурорът допълни, че Мустафов и Алиев са закупили превозното средство два дни преди пътуването си до Турция и са се сдобили с паспорти три дни преди това. Румяна Славова добави, че съществува опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и задържа под стража Мустафов и Алиев.

За подобно престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 г. и глоба в размер от 200 000 до 300 000 лв.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама