Бойко Борисов не иска предсрочни избори, но се готви за война

13:58, 27 фев 16 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не искам избори – това е пагубно за държавата и няма да ги предизвикам, но се готвя за война. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на среща с младежката организация на ГЕРБ в Сандански.

Той каза, че държавата прави много добри неща и „както виждаме всеки лош повод, независимо от бързата реакция, която се демонстрира, получава огромен обществен отзвук“.

По думите му ГЕРБ като най-голяма партия нямала претенцията, че всичко, което прави е без грешка и че всички решения са възможно най-добрите.

„Около година, година и половина знаете колко трудно направихме правителство и в момента виждаме какви тежки отношения са вътре самите партийни организации и партии, които имаме в правителството. В РБ помежду си не си говорят и имат много тежки сътресения. Вътрешнопартийните им проблеми ги прехвърлят след това на ниво правителство - аз или ГЕРБ да ги арбитрираме, което не е наша работа“, каза още премиерът.

Той посочи, че кабинетът Борисов 2 е бил създаден под натиска на хаоса. Премиерът подчерта, че нито ГЕРБ ще стане любима на другите партии, нито те на нея, но заедно с Цветан Цветанов и парламента се опитали да търсят баланс, за да подсигурят стабилност в страната.

„Най-вече да можем да си приключим финансовата година, защото помните ние заварихме спрени европейските фондове, а сроковете изтичаха”, допълни Борисов.

Той е категоричен, че ако изборът на Меглена Кунева за министър на образованието беше пропаднал, тя щяла да подаде оставка и да падне правителството.

„Реформаторския блок осигури 13 гласа. Не знам дали има партия,която досега с 13 гласа да има 7 министри и над 20 агенции и всички бордове на държавни фирми”, коментира още министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама