Борисов: Ощетили сме контрабандистите на цигари с 3 милиарда, тази година ще ги удвоим

14:15, 27 фев 16 / Политика 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За миналата година сме ощетили контрабандистите на цигари с 3 милиарда лева, а тази година както върви, ще го удвоим". Това заяви в Сандански премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че Комисията за защита на конкуренцията нямало да набере такава скорост в работата си, ако не била волята на кабинета.

Относно спрените обществени поръчки премиерът коментира, че Реформаторите много пъти опитват да вменяват, че заради подкрепата от други партии ГЕРБ имала зависимост към дадени проекти. По думите му стабилността е важна, но по-важен е моралът.

"Над 1,7 – 1,8 млрд. лв. обществени поръчки сме спрели. Нищо по-тежко няма от това да вземеш на някого парите”, коментира той и допълни, че инспектори проверяват всички детайли по обществените поръчки и не изключи да има още спрени още днес. С новия Закон за обществените поръчки всички ще можем да следим какво прави държавата и какво правят общините.

Борисов коментира още, че комисията за проверка на влиянието на Русия и Турция във вътрешната политика на страната няма да доведе до нищо добро, а напротив - ще развали отношенията ни с тях.

"Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма", коментира Борисов и допълни, че тази година има засилен интерес към страната ни от руски туроператори. Заявките за почивки по Черноморието са се увеличили с 67% в сравнение с миналата година.

Премиерът е категоричен, че е успял да балансира отношенията с двете страни и нещата вървят към подобрение. По думите му комисията трябва да направи всичко необходимо, за да се намери решение по казуса с Русия и Турция. Цветан Цветанов пък обеща да се намери най-добрия вариант за България с оглед създалата се обстановка между двете страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама