Оставиха в ареста младеж нападнал ученик в Стара Загора

14:42, 27 фев 16 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският районен съд постанови днес постоянна мярка „задържане под стража“ за 21-годишния Валери Тенев.

Старозагорецът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода 19 - 22 февруари т.г. в Стара Загора в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от 17- годишен ученик, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване - престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

Валери е задържан на 24 февруари, в хода на образуваното срещу него досъдебно производство е установено, че на 19 февруари  и на 22 февруари т.г. в  Стара Загора в двора на ГПЧЕ „Ромен Ролан”, използвайки физическа сила и заплаха с нож е отнел пари и лични вещи от 17-годишен ученик. Пострадалият и обвиняемият се познавали от по-рано, но при разследването не е установено да са били във влошени отношения или между тях да е съществувал конфликт.

На 22 февруари Валери нанася побой на ученика  в двора на елитната гимназия, след като той отказал да му даде мобилния си телефон. С джобно ножче пък порязал единия пръст от ръката на жертвата си.

В съдебната зала се изясни, че ученикът е бил малтретиран още на два пъти между 19 и 22 февруари. Тогава нападателят му отнел скъпи слушалки за мобилен телефон и 3 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама