„Правосъдие за всеки“ с подписка в подкрепа на Бойко Атанасов

15:12, 27 фев 16 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира подписка в подкрепа на следователя от Столичното следствие Бойко Атанасов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Бойко Атанасов нашумя със скандалните разкрития за корупция по високите етажи на властта. Самият той призна, че бил подложен на натиск и участвал в шпицкоманди на пряко подчинение на главния прокурор. 

Пред София Topnovini.bg Бойко Атанасов благодари на инициативата за организираната подписка и посочи, че когато има такива мероприятия, свързани с искане за прозрачност на съдебната система и когато тя не е прозрачна и за работещата вътре, единственият демократичен вариант е да излезе и да види какво предлага обществото.

„Не виждам никой от прокуратурата. Явно има някакво нареждане да са много далеч от всичко, когато става въпрос за гражданска инициатива за съдебната система. Хората обичат комфорта, да си стоят вкъщи и да си пийват ракийката. Човек се е домогнал до един пост, взел го е по един или друг начин“, заяви той. 

Той допълни още, че дали ще има промяна, зависи от всички, които живеят в България и искат да я има. 

„Имаме ли работеща прокуратура? Прокуратурата в момента не изпълнява задълженията, които са заложени в закона. Говоря за делата, свързани с тежка икономическа и политическа престъпност. Народът не е електорат, а суверен. Прокуратурата и като цяло съдебната власт трябва да бъде населена с кадри, които да бъдат избрани по нормален начин, каквито се избират в Румъния“, подчерта Атанасов. 

Следователят бе категоричен, че при назначаването на магистрати, моралът не трябва да се предполага, а да се проверява .

„Никой не подлага качествата на магистратите на изпитание. Затова се назначават такива хора. Говоря за съмнения за корупционни схеми. С тези хора в съдебната система резултатите ги очакваме 25 години. Предполага се, че моралът им е висок, щом знаят три текста от закона“, коментира още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама