БЗНС застана зад Ненчев, няма да подава оставка

15:21, 27 фев 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност. Това се казва в официална позиция на съюза, публикувана на сайта му.

Становището идва след като преди дни се появиха поредните медийни публикации, че столът на Ненчев се клати. Премиерът Борисов пък коментира, че ще провери твърденията и ако има нужда ще вземе мерки.

От БЗНС допълват, че Николай Ненчев има изключителни успехи на поста си като министър на отбраната - разбити корупционни схеми и категорична воля за разсекретяване на досиетата на комунистическото военно разузнаване. Те изтъкват като голям успех на Ненчев и „извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането й в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект“.

Според съюза постижение е и приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи, за това и оставката му не стои на дневен ред за БЗНС.

"Заявяваме, че всяка атака срещу лидера ни и министър на отбраната приемаме като атака срещу всеки един от нас, срещу БЗНС и Реформаторския блок. Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на Реформаторския блок“, пише още в становището на съюза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама