Атанас Мерджанов: Вотът на недоверие показа сериозно разклащане на подкрепата за правителството

16:09, 27 фев 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият вот на недоверие към правителството на Борисов 2 показа, че има доста сериозно разклащане по отношение на подкрепата и позиционирането на различните политически сили, включително и в парламента, заяви пред журналисти в Добрич Атанас Мерджанов – член на Изпълнителното бюро на БСП, говорител на Националния съвет на партията, зам.-председател на ПГ на БСП

Той подчерта, че този вот на недоверие няма да е последният. И припомни, че социалистите заявиха достатъчно сериозни критики по отношение на двамата силови министри – на отбраната и на вътрешните работи. В петък парламентарната група на БСП излезе с декларация за категоричното несправяне със своите функционални задължения на министър Румяна Бъчварова. „Виждаме че секторът е в критично състояние. От една стана, демотивирани полицаи, служители на реда, липса на реформа, поредна законодателна инициатива, която не среща одобрението на професионалната общност, и, разбира се, хаосът във всекидневието – грабежи, побоища на публични места, знакови заплахи към най-високите овластени мъже в държавата. Обикновените хора се питат има ли държава, в състояние ли е правителството да гарантира реда, спокойствието и сигурността на българските граждани. Това са въпросите, които няма да се уморим да повтаряме, заяви Атанас Мерджанов.

„Дали ще е жена или мъж председателят на БСП е въпрос, който решават делегатите на конгреса. Всякакви предварителни упражнения, спекулации, внушения, са контрапродуктивни при подготовката на конгреса”, каза още Атанас Мерджанов.

По думите му, в партията има различни настроения по повод предстоящия избор. „Вярно е, че има доста лични претенции за ръководството, но смятаме, че този процес трябва да върви последователно, след като бъде завършен цикълът отчети-избори, едва тогава, при подготовката на конгреса и на самия конгрес кандидатите за председатели да изложат своите програми, платформи и на тази база да се проведе едно местно състезание”, допълни още той.

По повод политическия проект на Георги Кадиев, той коментира, че БСП се намира на етап, в който тези, които искаха да излязат, отдавна са го направили. „Не вярвам г-н Кадиев да събере час толкова много членове на БСП. Тъкмо обратното - мисля, че има много разочаровани от политическите проекти на АБВ, включително изявленията на г-н Кадиев, леви политически формации, които отново ще потърсят силата, единодействието и консолидацията на БСП”, заяви още Атанас Мерджанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама