Д-р Вяра Ангелова - да работиш за красотата

15:18, 28 фев 16 25 4804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жени и мъже от Добрич разчитат на естетичната дерматология, за да заличат следите на времето от лицето си. Мнозина спестяват, за да си направят разкрасителни процедури.

За да поддържат свеж и естествен външен вид те разчитат на естетичната дерматология и на компетентността и уменията на д-р Вяра Ангелова.

Та е със специалност „Кожни и венерически болести”. Но, още, когато започнала да учи медицина, знаела, че иска да работи за красотата. Това по-късно я накарало да насочи усилията си в сферата на естетиката. В практиката си сега, освен на лечението на кожни и венерически заболявания, залага много на естетичната дерматология.

Вече девет години работи в тази сфера. Споделя, че в началото било трудно. Добруджанци считали, че на такива процедури се подлагат звездите в Холивуд или поп фолк певиците у нас, но им било трудно да приемат, че и обикновените жени и мъже от Добрич могат да поддържат добрия си външен вид с пилинги, дермабразио, ултразву, ботокс,  дермални филъри. Посещават кабинета на д-р Ангелова за попълване на бръчки и придаването на обем на устните, подчертаване на контура и мезотерапия за лице, шия, деколте, за по-бляскав вид на кожата с хиалурон.

„В началото бе трудно. Това беше една неразработена сфера. Хората не бяха много чели, чули. Но вече нещата вървят много добре. Много ме радва това, че все повече хора обръщат внимание на външния си вид и с желание започват да си правят процедури. Стават все повече. И това са хора, които не разполагат с кой знае какви средства. Но, в желанието си  да изглеждат добре, заделят и се обръщат към специалист”, споделя д-р Ангелова.

Има пациенти във всички възрастови групи от 15 до 70-годишни. Много тийнейджъри страдат от акне и тези процедури подпомагат медикаментозното лечение. Д-р Ангелова посочва, че все повече дамите в Добрич обръщат внимание на външния си вид.

Сред пациентите й има и мъже, които искат да изтрият следите на времето, които са забелязали по лицето си. Те са предимно хора с позиции – в бизнеса или администрацията… Представителите на силния пол, както и дамите, използват както ботокс , така и филъри.

Според д-р Ангелова подходящият момент да се обърнем към естетичната дерматология е, когато започнем да не се харесваме. Нужно е пациентът да се консултира със специалист, да разбере какво би могло да се направи за подобряване на общия му вид, след което да реши какви процедури да се използват.

Д-р Ангелова споделя, че тя самата не харесва изключително големите устни, или намесата, която прави жените да изглеждат неестествено, на каквато сме свидетели при поп-фолк звезди или плеймейтки. „Не мисля, че това е естетика. За мен, естетиката е подобряване на естествената красота, която всеки притежава. Да се сложи толкова, колкото да се подчертае собствената красота и да изглежда съвсем естествено, а не да бъде нещо, което да личи, че е правено. Най-добрият вид е този, при който, гледайки някого, преценяваме, че той изглежда много добре, но не да виждаме къде са поставени ботокс или филъри, обяснява мезикът.

Пациентите й я търсят, за да съхранят младостта си, като максимално се придържат към естествения вид.

Тя е категорична, че кожата се поддържа от бебешка възраст. За всяка възраст има определени средства за тази цел. Когато става въпрос за лечение на някакъв проблем, това може да става от млада възраст. Например, при акне, процедурите са допълване към лечението.

Процедурите, чиято цел да заличат следите на времето, могат да започнат след 25-годишна възраст, когато кожата изисква по-специална грижа. Това обаче в никакъв случай не означава, че жената трябва да чака да навърши 25, за да използва крем за лице.

Препоръчва слънцезащитата при белите кожи да е целогодишна. Особено при бебешка бяла кожа, когато има слънчеви дни през зимата, тъй като се получава отразява на слънцето от снега. Така че, има ли слънчеви дни през зимата, трябва да се нанася слънцезащита, категорична е тя. При по-белите кожи е добре да е 50 фактор, а при матовите – 30-и. Предупреждава, че, според нея, фактори, като 15-20, не могат да опазят кожата. През лятото, на два часа трябва слънцезащитният крем да се нанася, ако се стои по-дълго време навън.

На въпрос дали пациентите й са склонни да говорят за това, че използват ботокс и филъри, за да поддържат младостта си, или предпочитат това да е тяхната малка тайна, д-р Ангелова счита, че е по-скоро второто. Най-вече заради манталитета и затова, че градът ни е малък. По повод насаденото мнение, че когато се постави ботокс лицето става като маска, без мимики, тя коментира: „Когато нещо се прави дозирано, то изглежда съвсем естествено. При поставяне на  ботокс, не значи, че физиономията трябва да стане маска. Просто трябва да се отвори погледа, да се повдигнат веждите, да се позаличат някои бръчки, но не и да стане сфинкс.

Като съвет към жените д-р Ангелова цитира мисъл на Коко Шанел, която гласи, че, когато една жена е на 20, красотата е дар от природата, а как ще изглежда на 50 – зависи само от нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама