Митрополит Николай: Силните на деня не са онези, които демонстрират власт и физическа сила

16:04, 28 фев 16 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският митрополит Николай се обяви срещу всички, които демонстрират власт и физическа сила в днешно време на молебена, който отслужи по повод Международния ден на хората, страдащи от редки болести, съобщи Радио "Фокус" - Пловдив. „Нека не мислим, че силните на деня са онези, които демонстрират власт и физическа сила”, каза владиката.

„Истинските герои са тези, които незабележимо и тихо носят кръста си на тежки и редки заболявания и близките им, които са до тях”, добави митрополитът. Влизането в гражданския календар на този ден – Международния ден на болните от редки заболявания, има за цел да ни научи да се вглеждаме в света и хората около нас, каза още владиката.

„Този специален ден се превръща в един вик към онези, които се хранят с егоизма, самолюбието и самодостатъчността. Това е един вик,които иска да ни покаже, че стотици хора около нас. Живеят, трудят се, раздават се и скърбят и носят кръста си на тежки болести и изпитания”, каза митрополит Николай. "На този ден, в уречен час хиляди хора по цялата земя ще издигнат ръцете си нагоре към небето, към Бог.

Това е благороден жест на солидарност и надежда", добави той. "Божията утеха дава духовни сили да продължат напред, активизира волята им за живот", заяви още пловдивският владика.

Той раздаде на миряните в храма "Св.Марина" 1500 икони на Божията майка, които бяха осветени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама