Част от джебчийското трио на Варна се сдоби с условни присъди

17:16, 29 фев 16 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две от подсъдимите по дело за джебчийска кражба се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения и постигнаха споразумение със страните. 

Варненският районен съд наложи на 22- годишната Румяна Хр. от Аксаково наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Нейната 16-годишна съучастничка - непълнолетната С. Д. от Игнатиево получи също условно наказание - 7 месеца лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок.

Двете момичета са неосъждани до момента. Те признаха вината си в извършената на 8 май м.г. кражба в съучастие и с особена ловкост на портмонета с два мобилни телефона и парична сума в чужда валута от дамската чанта на клиентка в магазин за дрехи. Щетите на пострадалата жена са възстановени изцяло, като подсъдимите се съгласиха да заплатят и всички направени по делото разноски.

Третата подсъдима по делото – 36-годишната Гина Г. от Кнежа, която има предходна съдимост, не се признава за виновна по  повдигното й обвинение, но не възрази срещу постигнатото споразумение.  По отношение на нея делото ще продължи по общия ред, след определяне на принципа на случайния подбор на друг съдия-докладчик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама