Ревю и концерт с таргет група – българските деца, се проведе в Доходното здание

20:09, 29 фев 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ревю „Pret a Porter дебют на млади етно-дизайнери“ се проведе днес от 17:00 часа в Зала „Европа“ на Доходното здание.

Събитието е част от дейностите по проекта на Община Русе „Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в община Русе“.

В него участваха малчугани от предучилищните групи на целодневните детски градини „Звездица", „Детелина", „Ралица", „Червената шапчица" и ОДЗ „Снежанка", техните родители и учители.

Спектакълът включваше концерт и дефиле на национални носии на различни етноси, представяне на аксесоари и прически.

В спектакъла имаше отделни деца и други участници с български народни носии, но преобладаваха чуждите, в часност циганските, а зрителят оставаше с впечалението, че българите са един от множеството етноси в страната, а не държавотворната нация на България.

Според информацията на организаторите от местната власт, „Pret a Porter дебют на млади етно-дизайнери“ е игра, в която всяка детска градина се представи като световноизвестна модна агенция, а децата – като екип на световноизвестен дизайнер, избран сред тях, с който работят също толкова световноизвестни коафьор, стилист, фотограф, журналисти, модели, режисьори и други важни за събитието специалисти.

В дефилето можеше да се види, освен странното за невинната детска възраст подражание за манекенска походка, също и участие на родители, които заедно със своите деца показаха колекция облекло „Пролет 2016.“

Община Русе е получила 224 780 евро безвъзмездни средства по проекта. Той има специален фокус към деца и родители в неравностойно положение от ромски произход. На дефилето днес в традициите на този етнос участваха българчета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама