Искат повече легла в болниците в Пиринско

22:22, 29 фев 16 / Общество 25 149 Topnovini
Представители на болнични заведения и здравните власти в Благоевград поискаха още легла в отделенията в Пиринско. Това се случи по време на втора среща между областния управител Бисер Михайлов и заинтересованите страни. Вземайки предвид становищата на медиците гурбернаторът изпрати предложение към Министерството на здравеопазване за увеличение на болничните легла.

Искането е в отделенията по Анестезиология и интензивно лечение да се определят допълнително 5 легла, за отделенията по Кардиология да се определят допълнително 20 легла, за хирургично лечение леглата да бъдат увеличени с още 6 броя, за отделенията по Ортопедия и травматология да се определят допълнително 10 легла и           за отделението по Лъчелечение да се определят 20 легла за медицински дейности, които да се планират на регионално ниво. 

Желанието на директорите на болници и на здравни институции е да се запази и броят на специалистите в различните области в региона. 1 специалист по неврохирургия, по един за съдова хирургия и детска пневмология и фтизиатрия, 27 очни лекари и двама лекари - специалисти по медицинска онкология.

На срещата стана ясно още, че броят на леглата, утвърдени от Министерството на здравеопазването е крайно недостатъчен за нуждите на областта и не съответсва на приетата преди няколко месеца Областна здравна карта.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани