Искат повече легла в болниците в Пиринско

22:22, 29 фев 16 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на болнични заведения и здравните власти в Благоевград поискаха още легла в отделенията в Пиринско. Това се случи по време на втора среща между областния управител Бисер Михайлов и заинтересованите страни. Вземайки предвид становищата на медиците гурбернаторът изпрати предложение към Министерството на здравеопазване за увеличение на болничните легла.

Искането е в отделенията по Анестезиология и интензивно лечение да се определят допълнително 5 легла, за отделенията по Кардиология да се определят допълнително 20 легла, за хирургично лечение леглата да бъдат увеличени с още 6 броя, за отделенията по Ортопедия и травматология да се определят допълнително 10 легла и           за отделението по Лъчелечение да се определят 20 легла за медицински дейности, които да се планират на регионално ниво. 

Желанието на директорите на болници и на здравни институции е да се запази и броят на специалистите в различните области в региона. 1 специалист по неврохирургия, по един за съдова хирургия и детска пневмология и фтизиатрия, 27 очни лекари и двама лекари - специалисти по медицинска онкология.

На срещата стана ясно още, че броят на леглата, утвърдени от Министерството на здравеопазването е крайно недостатъчен за нуждите на областта и не съответсва на приетата преди няколко месеца Областна здравна карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама