Благоевград без достъп до европари за ВиК проекти

21:57, 30 мар 16 25 770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевград е една от областите, които в момента нямат достъп по пари от еврофондове за осъществяване на ВиК проекти.  Това означава, че ако има авария в някое населено място жителите ще останат без водоподаване за много дълго време или съответната община ще плати със собствени средства ремонтите на водопроводната мрежа. 

Информацията съобщи пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и допълни, че спекулациите, че цената на водата ще се вдигне ако всички общински дружества влязат в асоциация са неприемливи. Тя обясни, че от европари за водни проекти могат да се възползват области, чиито малки ВиК общински дружества са се обединили в един оператор.

Без достъп до такива са и областите Кюстендил, Пазарджик и Ловеч. 

"Всички общини в тези 4 области, които не са дали съгласие за реформа, няма да могат да получават и държавно финансиране", коментира Павлова.

По думите й, община Троян е отказала да се включи в окрупняването и с това лишила област Ловеч от финансиране по европроекти. От местното ВиК дружество  обясниха, че и досега се справят сами. За общините от областта МРРБ ще предостави държавни пари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама