ВСС прати 4-ма съдии в АССГ, за да не викат повече Бърза помощ

17:15, 31 мар 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имаме над 10 съдии със заболявания породени от натовареността им, както и няколко случая на пристигане на Бърза помощ за реанимиране на служители. Това каза председателят на Административния съд в София – град (АССГ) Радостин Радков по време на изслушване пред ВСС за натовареността на съда.

Радков обясни, че на АССГ са нужни още минимум 30 магистрати, за да бъде сближена средната за страната натовареност. Той уточни обаче, че ако те дойдат няма да има къде да работят, защото в сградата на съда няма място.

В момента в административния съд работят 54 съдии от 64 бройки общ щат. Радков похвали дошлите по спешност до момента съдии, че се справят повече от добре въпреки огромното количество работа, с което са затрупани.

След разгорещени дебати за това как трябва да се прилага процедурата по преместване без конкурс на съдии от един съд в друг, съветът изпрати допълнително още четирима магистрати на помощ в съда. ВСС гласува и магистратите, които са спечелили конкурс за АССГ и така в съда ще отидат да работят още 7 съдии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама