Спряха проекта за благоустрояване на 17-и микрорайон в кв. „Левски“

18:35, 31 мар 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоустрояване на 17-и микрорайон във варненския  квартал „Левски“ на този етап няма да има предвид разнопосочните нагласи на живеещите там. Това заяви председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов по време на днешното заседание на комисията по благоустройство и комунални дейности, съобщи Moreto.net.

„Днес беше крайният срок за подаване на документи по програма „Региони в растеж“, откъдето се очакваше да дойде финансирането за изпълнение на проекта. Този мирорайон не е включен в подадените документи, въпреки че до мен достигна подписка с 1300 подписа в подкрепа. Докато няма съгласие за това как да се реализира проектът, това няма да се случи.”, заяви Балабанов.

„Никой не е против благоустрояването на района. Този проект не е минал обществено обсъждане. Нашето единствено искане е да има дебат. Включено е и затваряне на отводнителен канал, без да има направени нужните изчисления, а така има опасност да се случи второ „Аспарухово“, посочи Иванка Казакова, която есред активно протестиращите срещу проекта.  

По думите за този район имало два проекта – един от 2014 г. и втори – от следващата година. Недоволството на съмишлениците й било срещу втория, тъй като според тях с променения подробен устройствен план се узаконявал незаконен строеж.

По думите на недоволстващите промененият ПУП узаконява незаконен строеж. „Не сме съгласни да се изсекат 87 дървета, да се отнемат прилежащи терени от междублоковите пространства и да се разширяват улици", посочи една от присъстващите гражданки.

Съветниците се обединиха около решението, че реализацията на проекта може да се разисква едва след като се получат становища от ресорните общински дирекции и се изчистят всички притеснения на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама