Ще правят опитно поле в двора на училището в с. Плачи дол

19:50, 31 мар 16 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опитно поле за целите на обучението по специалност "Хотелиерство и кулинарни изкуства" и по други програми с туристическа насоченост ще бъде изградено в част от двора на училището в село Плачи дол. Инициативата е на висшето училище по мениджмънт. Искането е за седем декара от двора, както и за две помещения с обща квадратура 54 кв. м, които са изоставени. Кметът на селото Атанас Пенев посочва, че дворното място, поради това, че е голямо, не се поддържа и е обрасло с висока растителност и храсти. Това е предпоставка то да се предпоставка то да е убежище на хищни животни /лисици/ и е опасно за децата.

Желанието на висшето училище е тази неизползваема към момента площ от двора да се превърне в опитно поле. Ще бъде дадена възможност тя да се обработва и да се засеят различни видове и сортове растения – плодове, зеленчуци, билки, подправки и др., които да бъдат изучавани и изследвани от студентите. Така те ще имат възможност да наблюдават и изследват процеса на отглеждане на хранителни продукти от самото му начало до прибирането на реколтата. От ВУМ уверяват, че имотът ще бъде поддържан, постройките - реновирани , а стопанисването и управлението му ще доведе до разкриване на нови работни места за жителите на селото и Община Добричка.

На заседанието си днес Общинският съвет даде съгласие да се проведе публичен търг за срок от 10 години, като се отдадат 7 декара за създаване на опитно поле и 54 квадратни метра от сградата за помещения за склад.

По-рано днес Общинският съвет взе решение за закриване на осем училища в Община Добричка, едно от които това в с. Плачи дол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама