Лукарски прехвърли “горещия картоф” “Булгартабак" на КФН и бивш министър

19:51, 31 мар 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпросът е не „на кого е „Булгартабак”, а „на кого е дружеството, което притежава „Булгартабак”. Именно поради това няма и нарушение по отношение на прехвърлянето на собственост. Ако някой трябва да контролира какво се случва със собственика на „Булгартабак”, това, за съжаление, не е Министерството на икономиката, а по-скоро Комисията за финансов надзор. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той поясни, че цялата ситуацията около "Булартабак", опира до приватизацията на компанията, в която е "заровено кучето". И прехвърли топката към Трайчо Трайков, който е подписал договора по времето на първия кабинет на Бойко Борисов.

Докато пред БНТ премиерът обясняваше, че проверката на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол тече, Лукарски заяви, че тя вече е приключила. Установено е, че в рамките на 5-годишния срок за несъкращаване на персонала са наети даже повече работници от задължението по договор. По същия начин стоял въпросът и с изискванията за пласиране и изкупуване на продукция.

Докато Божидар Лукарски беше в студиото на „Лице в лице”, пред сградата на bTV го чакаше черен „Мерцедес”. На задното му стъкло  личеше наскоро отлепен стикер на Националната служба за охрана, предава медията.

Преди седмица, по искане на премиера, правителството взе решение да свали министрите от колите на НСО.

Дали автомобилът междувременно е бил бракуван и купен от Министерството на икономиката или от Лукарски в лично качество, на този етап не е ясно, коментират от bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама