БСП се зарежда с енергия на Бузлуджа

14:53, 29 апр 16 / Политика 25 98 Topnovini
1
Социалистическата идея ще бъде заредена с нова енергия, за което ще спомогнат предстоящият конгрес и честването на Бузлуджа. Това каза пред „Фокус“ Атанас Мерджанов, заместник-председател на БСП в парламента и говорител на партията.

Попитан дали може да умре лявата идея, Атанас Мерджанов отговори: „Е как ще умре лявата идея, след като 125 години е съществувала и то благодарение на характера на БСП, на социалистите, които са били членове на тази партия, на всичките форми на легален и на нелегален живот, които нашите предци и дейци са изповядвали и са проявявали“, каза той.

В БСП през годините са престоявали, преживявали, изявявали са се изключителни дейци на България, интелектуални колоси, професионалисти, хора мечтатели, хора с будна гражданска съвест, в това число и обикновени хора, които са изграждали профила на сегашната ни българска държава, според Мерджанов. „Така че социалистическата идея, не просто няма да отмине, не просто няма да отмре, а ще бъде заредена сигурен съм с нова енергия, с нова сила, за което ще спомогне и предстоящия конгрес и разбира се тържественото честване, което по традиция ще бъде на Бузлуджа“, добави Атанас Мерджанов. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани