БСП се зарежда с енергия на Бузлуджа

14:53, 29 апр 16 / Политика 25 855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалистическата идея ще бъде заредена с нова енергия, за което ще спомогнат предстоящият конгрес и честването на Бузлуджа. Това каза пред „Фокус“ Атанас Мерджанов, заместник-председател на БСП в парламента и говорител на партията.

Попитан дали може да умре лявата идея, Атанас Мерджанов отговори: „Е как ще умре лявата идея, след като 125 години е съществувала и то благодарение на характера на БСП, на социалистите, които са били членове на тази партия, на всичките форми на легален и на нелегален живот, които нашите предци и дейци са изповядвали и са проявявали“, каза той.

В БСП през годините са престоявали, преживявали, изявявали са се изключителни дейци на България, интелектуални колоси, професионалисти, хора мечтатели, хора с будна гражданска съвест, в това число и обикновени хора, които са изграждали профила на сегашната ни българска държава, според Мерджанов. „Така че социалистическата идея, не просто няма да отмине, не просто няма да отмре, а ще бъде заредена сигурен съм с нова енергия, с нова сила, за което ще спомогне и предстоящия конгрес и разбира се тържественото честване, което по традиция ще бъде на Бузлуджа“, добави Атанас Мерджанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама