Добруджа 07 е първият финалист за Купата на България

19:36, 29 апр 16 / Спорт 25 808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Добруджа 07 (Добрич) стана първият финалист в турнира за Купата на България при мъжете, като ще защитава Трофея си от миналия сезон. В първия полуфинал от надпреварата добруджанци победиха Монтана (Монтана) с 3:1 (25:21, 25:22, 22:25, 25:18) в мач игран в зала „Младост“ в Бургас. Така шампионите, водени от Мирослав Живков за втори път сломиха монтанчани за този сезон, като изобщо не се впечатлиха от класните попълнения на съперника, съобщи bgvolleyball.com

Над 200 фена от Добрич, включително и юношеския отбор на Добруджа 07 подкрепяха своите в Бургас, а сред зрителите в залата бяха националния селекционер на мъжете Пламен Константинов, помощникът му Дани Пеев и още много настоящи и бивши волейболисти и национали

Треньорът на Монтана Петър Шопов започна с двамата национали Теодор Тодоров и Тодор Алексив, докато селекционерът на Добруджа 07 Мирослав Живков тръгна с лека изненада, като остави национала Мирослав Градинаров на пейката и заложи на младия Мартин Атанасов.

Първите два гейма се развиха идентично, като до средата вървяха равностойно, но в последствие Монтана се пропукваше. Липсата на екипност като че ли бе основният им проблем, който повлия негативно на играта им. Неточности пък в посрещането им пък даде възможност на Добруджа да се развихри и да направи разлика. Да края и на двата гейма добруджанци запазиха своята голяма мотивация и хъс, като успяваха да спрат атаките на съперника. Младият Велизар Чернокожев бе неспасяем в атака, а съотборникът му Мартин Атанасов показа, че не случайно са заложили на него, като направи много силен мач.

От другата страна на мрежата треньорът Петър Шопов опита чрез смени на разпределителите да направи нещо, но неуспешно. Едва в третия гейм продължилите рокади, като че ли дадоха резултат, след влизане на Трифон Лапков и Симеон Александров. Монтана се раздвижи, засили сервиса си и стана по-боеспособен отбор. При равенството 17:17 монтанчани успяха да спрат атаките на Велизар Чернокожев,  а картон за треньорът Мирослав Живков донесе точка за съперника. Това даде преднина на монтанччани, които този път успяха да се съберат и спечелиха гейма, а с това останаха в играта.

В четвъртата част обаче младите добруджанци показаха, че нямат намерение да допускат повече обрати, като отново започваха да диктуват играта. Те поведоха с 11:7, в последствие разликата нарасна на 21:16. Това бе достатъчно те и спечелиха гейма, а с това и крайната победа, която ги отведе на финал.

Реализатор за победата на Добруджа 07 стана Велизар Чернокожев с 20 точки (3 аса). Мартин Атанасов добави 17 точки за успеха.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама