Александър Светославов спечели третия Великденски крос

16:53, 30 апр 16 / Спорт 25 192 Topnovini
Победителят в първия Лудогорски полумаратон Александър Светославов спечели третото издание на Великденски крос. Роденият в Разград 32-годишен варненец от отбора на Irun пръв пресече финала на петкилометровия крос, с време 16,07 минути, съобщиха организаторите от клуб „Зелена стъпка”.

Втора в дисциплината 5 километра крос, с време 17,08 минути, финишира най-бързата жена в състезанието - Радосвета Симеонова, национал по лека атлетика и състезател на СКЛА „Добруджа“ 99, гр. Добрич, а в щафетата с най-добро време финишира отборът на Irun, Варна. 

Подгласници на Александър Светославов станаха вторият в петкилометровия крос при мъжете -21-годишният Калоян Николов от Разград, и 18-годишният Ахмед Ахмед от гр. Цар Калоян, спечелил бронзовия медал. 

При жените на петкилометровия крос второ място спечели 37-годишната Емануела Радева от Добрич, трета стана 22-годишната студентка в НСА Вероника Вълканова от Разград. Академичен тим на студенти и преподаватели се класира втори в щафетата. Това е отборът на Русенския университет „Ангел Кънчев“, филиал Разград. Третото място в щафетното бягане спечели отборът „Зелена стъпка“, в който се състезава и театралното семейство - носителката на награди „Аскеер“ и „Икар“ талантлива млада режисьорка Василена Радева и американският актьор Нейтън Купър, създатели и ръководители на „Паник Бутон Театър“.

Около 140 участници се включиха в третото издание на състезанието, провело се днес в обновения център на Разград по еднокилометрово трасе, по което състезателите направиха пет обиколки - индивидуално или отборно в щафета. Най-малкият участник във Великденския крос бе 6-годишният Йовко Йорданов от отбора „Шарена петорка“ а най-възрастната състезателка – живеещата във Варна 62-годишна американка Синди Фелбс. В петкилометровия крос участваха и двама португалци - физиотерапевтът на „Лудогорец“ Марко Алвес и Луи Сантос от Разградския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Много настроение, цветни и маскирани участници, музика наживо, с изпълнения на водещия El Freegano и на Танцова формация „Хроники“ превърнаха в празник спортната проява, която клуб „Зелена стъпка“ организира за трета година в събота преди Великден, с подкрепата на Община Разград, ПФК “Лудогорец“, „Амилум България“ и Спортни магазини „Яко“.

Финалистите на първите три места при мъжете, жените и отборите в щафетата получиха авторски медали и предметни награди. Спортни подаръци бяха раздадени и на лотариен принцип между всички участници в състезанието.

Най-ценният трофей в томболата - футболна топка с автографи на футболистите от българския шампион „Лудогорец“, спечели 19-годишният варненец Даниел Кожухаров от отбора победител в щафетата, получил и отборната награда на ПФК „Лудогорец“ - ваучери за ползване на игрищта по минифутбол на най-модерната спортна база в България „Гнездо на орли“. От Клуб „Зелена стъпка“ благодарят на всички участници, доброволци, партньори и приятели и желаят на всички светли Великденски празници.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани