„Шумен 98” ще играе за бронзовите медали в първенството по хандбал

17:44, 30 апр 16 / Спорт 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хандбалният тим на „Шумен 98” загуби и втория мач от полуфиналните плейофи в първенството по хандбал при дамите от „Етър” и ще се бори за бронза в шампионата.

След като преди две седмици шуменки паднаха от „Етър” във Велико Търново, днес те понесоха втора загуба от виолетовите. В шуменската зала „Плиска” „Етър” победи домакините с 29:21.

Така след две победи тимът от Велико Търново ще играе на финал със „Свилеград-ПУ”, а „Шумен 98” ще има двубой за третото място с миналогодишния шампион „Бъки”. Шампионките от Габрово за 2015-та бяха детронирани от „Свиленград-ПУ”. В първия мач от полуфиналите, игран преди две седмици в Свиленград, „Бъки“ отстъпи с 27:29. Пред своята публика „Бъки” записа втора загуба от „амазонките от Юга” с 29:32.

В зала „Плиска” домкините от Шумен и „Етър” изиграха равностойно първо полувреме, а с по-силна втора част „Етър” спечели мача.

Шуменки поведоха в срещата с 3:0, но гостенките от „Етър” бързо успяха да изравнят и двата отбора заиграха гол за гол. Резултатът мина през няколко равенства до 8:8 след което „Етър” успя да вземе два гола преднина, която запази до края на първите 30 минути, приключили при 13:11 в полза на отбора от Велико Търново.

В началото на второто полувреме „Етър” покза отлична игра и след няколко добри атаки поведе, като в средата на полувремето авансът на „Етър” достигна 10 гола – 26:16.

Разликата се оказа нестопяема за „Шумен 98” и да края на мача домакините съумяха само да намалят аванса на виолетовите.

В двубоя за бронзовите медали „Шумен 98” ще срещне „Бъки” Габрово. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама