Община Сливен организира веселие навръх Великден - 1 май

18:48, 30 апр 16 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Сливен организира на 1 май великденско веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци. Събитието ще се състои от 12 часа на площад "Хаджи Димитър". На Велика събота, от 23.30 часа, в катедрален храм "Свети Димитър"ще бъде отслужена Великденска света литургия.  За празника днес се състоя "Историческа работилница на Средновековна крепост "Туида". На проявата се боядисаха яйца и се изработи великденска украса.

Проявите по случай Великден започнаха още на 18 април. Жителите и гостите на града имаха възможност да присъстват на различни културни прояви, сред които изложби, концерти, арт работилници.  Част от програмата за Възкресение Христово беше и 13-ят Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон".

За първа година Община Сливен постави и Великденска украса. В тревните площи се монтираха 30 броя големи Великденски яйца, а едно от дърветата се украси със 60 яйца с по-малки размери. На афиш-колоните има близо 10 мрежести светещи Великденски яйца. Украсата предизвика интереса на малки и големи, които не пропуснаха да си направят снимка  до нея.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама