Племенникът на патриарх Неофит ще вземе участие в службата за Великден

21:19, 30 апр 16 / Политика 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 23:00 часа патриарх Неофит ще отслужи тържествена Великденска служба. В нея по традиция ще участва и братът на патриарха, който ръководи хора на катедралния храм "Александър Невски". Тази година участие ще вземе и неговият племеник Стефан Димитров, съобщава БНТ. 

Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби през цялата Страстна седмица. Ще бъде в църквата и на Великден. За него катедралата "Александър Невски" е като втори дом.

Стефан вече има първите си роли в оперни спектакли. Само преди седмица излезе на сцената на Софийската опера за премиерата на "Евгений Онегин". Сега обаче е изцяло посветен на участието в си в църковните служби около Великден.

„По време на цялото богослужение, през цялото време се пее "Христос Возкресе". Идва една друга енергия, друго настроение. Но, според мене, най-силния момент така като емоция, е когато за първи път в 12 часа, на площада патриархът каже за първи път "Христос Возкресе" и целият народ му отговори "Во истина возкресе!“, казва племеникът на патриарха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама