32 години в затвора ще лежи от днес обвиненият за двойното убийство в Ботевград

11:29, 30 май 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Владимир Пелов, който беше арестуван за двойното убийство в Ботевград преди няколко месеца, влезе в затвора за почти 32 години. Това съобщават от Софийска окръжна прокуратура.

Причината обаче не е, защото е признат за виновен за двете убийства, а заради други пет тежки престъпления. Той е осъден за:  въоръжен грабеж в особено големи размери, отвличания на три лица – едното от които малолетно, опит за убийство на четирима служители на МВР при изпълнение на службата им, както и противозаконно отнемане на лек автомобил, извършено два пъти.

Осъденият ще търпи наказание в размер на 25 години лишаване от свобода в затвор при строг режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Отделно от това ще лежи още 6 години, 11 месеца и 12 дни, което е  остатък от наказание, наложено му с предходни присъди. Наказанието ще бъде изтърпяно в Затвора София..

През 2011 г. Пелов и Димитър Иванчев са обвинени за въоръжен грабеж на златни накити от ателие, в размер на 51 590 лева. В процеса на бягство от местопрестъплението, двамата осъдени, използвайки огнестрелно оръжие, преследвани от служители на РУ-МВР – Ботевград, са отвлекли  три лица, едното от които е било малолетно, отнемайки автомобила е един от пострадалите.  При бягството осъдените са възпроизвели изстрели срещу преследващите ги полицейски служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама