Амбициите на партиите от левицата не са да преборят десницата, а да се боричкат една друга, смята Калфин

11:35, 30 май 16 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Амбициите на партиите в левицата не е да се преборят с десницата, а да се борят една с друга – нещо, от което ние винаги сме бягали. Така зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин коментира пред bTV днешното състояние на партиите в лявото политическо пространство. И за пореден път разкритикува БСП за липса на диалог относно кандидат-президентската кампания.

“Ние нямаме решение за кандидат и нямаме решение умишлено. Виждате, че общественият интерес нараства и политическите партии трябва да му отговорят, не е сериозно да си издигнеш кандидата септември, или август или края на юли. По-добре е сега да се знае, да се прави кампания, да се знае къде е обединението, да се създаде чувство за политическа сила, а не чувство за това, че всеки се е затворил в себе си и казва, аз сега пък ще си издигна кандидат”, каза Калфин.

И допълни: "И при новото ръководство на БСП АБВ пак е враг". "Това, което все още липсва, и за съжаление то липсва заради подхода, който е избрал новото ръководство на БСП, е диалог дали има възможност да участваме заедно и при какви условия", заяви Калфин.

В коментар на това, че сякаш не му се е тръгвало от министерския пост, Калфин обясни: „Не е заради министерското кресло. Бяхме започнали доста неща, които предстоеше през следващите месеци да дадат резултат, това ме правеше и пристрастен към работата ми в Министерството на труда и социалната политика. Резултатите също бяха видими. Аз бях представител в правителството на АБВ, така че се съобразявам изцяло с позицията на партията, моята работа в правителството беше комфортна. Аз имах добър диалог с премиера, с колегите ми, имах свободата да работя по начина, по който разбирам. Аз съм от хората, които обичат да се придържат към някакви правила".

В кабинета има екипност и искрено желание колегите в отделните сектори да постигнат резултати, каза още Калфин и допълни, че по-широката оценка на АБВ е, че има забавяне в редица области: "Критиките ни трайно са свързани с това, че икономическото оживление съвсем не означава промяна в структурата на икономиката. Това ни беше един от основните приоритети и тук виждаме липса на достатъчно целенасочена политика. Имахме редица идеи, свързани с данъчната политика, те са записани в политическата декларация, външната политика и политиката на сигурността, особено за това, което се случва в България през последната година, за нас са приоритети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама