Томислав Дончев: Управлението ни носи щети, но няма алтернатива

11:39, 30 май 16 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факт е, че настоящата и парламентарно управляваща конфигурация изисква непрекъснати усилия да бъде стабилизирана. Факт е, че управлението в подобен режим носи често щети, включително и за самите нас. Факт е обаче, че аз не виждам възможната алтернатива, след едни предсрочни избори. Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на въпрос възможни ли са предсрочни избори пред БНР. Допълни, че според него извънреден вот и по силата на прагматичната, и по силата на политическата логика, не е най-доброто решение.

По повод предложените от правителството промени в Закона за концесиите Дончев обяви, че темата с продължителността на договорите измества далеч по-важни въпроси. В проекта е записано, че е са възможни концесии и за срок до 100 години, но за над 5- години е необходимо решение на парламента.

„Нямам предвид политическите, а натрупаните в обществото притеснения и от приватизацията, и от неособено добри концесионни сделки. Една недобра концесионна сделка, която съществува дълъг период от време, означава, че носи щета дълъг период от време и ние предвидихме няколко резервиращи механизма“, посочи Дончев. По думите му едното е изцяло нова система за контрол, където на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол се вменяват пълните отговорности по контрол на всички концесионни договори – и по договора по същество, и изпълнението му, включително и по това, което е доставено от страна на концесионера, дали то отговаря на договора, не само от гледна точка на зоконосъобразността.

Вицепремиерът очаква депутатите да приемат промените в закона преди лятната си ваканция през август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама