Атлет на Янко Братанов, подготвящ се в Сливен, с шести резултат в света

11:40, 30 май 16 / Спорт 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Очаквах норматив за Олимпиадата в Рио, както и добър резултат, но не и постижение под 45 сек. Момчетата и момичетата от групата имат потенциал и се надявам да бъдат изненадата на предстоящите Олимпийски игри”, каза за  Topnovini.bg треньорът Янко Братанов.

На турнира- мемориал „Вулпев-Бахчеванов“ в Пловдив Али Камис, възпитаник на специалиста от Сливен Янко Братанов, постигна изключителен резултат в бягането на 400 метра. Атлетът от Бахрейн спря хронометрите на 44.55 сек на 400 м. Постижението му се равнява на шести резултат в света за сезона, като е и нов национален рекорд  на Бахрейн и рекорд на турнира.

С участието си в Пловдив  Али Камис изпълни целта, да покрие норматив за Олимпиадата в Рио.

За силен резултат в Пловдив на 400 метра бе готов и съотборникът му Абас Абубакар. Той е с норматив за Олимпийските игри, като участието му бе да помогне на Камис в трудната атлетическа дисциплина. В първия старт Абас направи фаулстарт, за което бе декласиран, но все пак пробяга дистанцията, за да изтегли бягането на Камис.

Силен резултат, с национален рекорд на Оман, регистрира друг от възпитaниците на Янко Братанов. Баракат Мубарак бе недостижим в спринта на 100 метра, където финишира за 10.14 сек. Втори в дисциплината се нареди най-добрият за момента спринтьор на България Денис Димитров с 10.18 сек. Това е четвърти резултат във вечната ранглиста на дисциплината в България.

При жените на 100 метра победи Хаджер Саад /Бахрейн/ с личен резултат от 11.56 сек., като целта и за нея е покриване на олимпийски норматив от 11.40 сек.

Групата – атлети на Янко Братанов  отново са на подготовка в Сливен. Те ще останат  в града под Сините камъни до Олимпиадата, като у нас ще участват в още няколко старата.

На турнира в Пловдив Момчил Караилиев /Сливен/ след дълго лечение на травма се върна в сектора на троен скок с резултат от 16.63 метра, което е норматив за Европейско първенство. Той зае втората позиция, като бе изпреварен само с 1 см от представителя на домакините Светозар Атанасов – също с покрит европейски норматив.

В същата дисциплина, но при жените, за съжаление, бившата състезателка на Сливен Андриана Бънова се контузи тежко, но даде в регистрираните  опити най-добър резултат от 13.58 м. Втора се класира девойката от Сливен Златина Рандева с 12.31 м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама