Задържаха рецидивист при опит за кражба от къща в Шумен

12:26, 30 май 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Г.А. на 42 години от Силистра е задържан при опит за кражба от частен дом в Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Криминално проявеният мъж бил сгащен около 00.30 часа вчера при опит да задигне радиоапарат, два ръчни часовника и други вещи.

Къщата била в ремонт и нямало хора.

Г.А. проникнал в жилището на улица “Константин Величков”, след като разбил прозорец и вратата на къщата. Той обаче не забелязал, че имота се охранява от частна фирма. Така апашът задействал алармата. Разбрал гафа и за да не бъде заловен се скрил в шкаф. Пристигналите на мястото частни охранители, потърсили съдействието на полицейски патрул.

Униформените заловили Г.А, а проверката показала, че той е стар познайник на органите на реда с извършени от него кражби..

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а малко по-късно с прокурорско постановление му е наложена и 72-часова мярка за неотклонение. Допълнителна справка показала, че Г.А. скоро е освободен от затвора, след като  изтърпял присъда за кражба.

Работата по образуваното бързо производство продължава под надзор на Районна прокуратура- Шумен

Бързо производство за влизане в чуждо жилище е образувано срещу 19-годишният Д.А. от Шумен, информират още от МВР.

Около 5 часа вчера собственик на къща в село Салманово чул шум в жилището си. Станал и докато оглеждал къщата си забелязал младежа. После собственикът, задържал Д.А., подал сигнал на телефон 112 и го предал на полицейския екип, който пристигнал на адреса.

Работата по случая продължава.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама