ФТТ „Найден Киров“ с голям концерт- спектакъл през юни

12:41, 30 май 16 / Култура 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се проведе пресконференция по повод предстоящия концерт- спектакъл на ФТТ „Найден Киров“. Събитието носи името „Детство мое – първо и последно“ и ще се проведе на 20 юни, в Голямата зала на Доходното здание, във връзка с отбелязването на 15-тата годишнина от основаването на детския ансамбъл към танцовия театър, съобщават от пресцентъра на общината.

По време на пресконференцията, ръководителят на ФТТ „Найден Киров“ - Богдан Донев е представил подробностите около атрактивния и изцяло нов танцов спектакъл.

„Темата е детска, но аз вярвам, че ще върнем детския спомен и в сърцата на вече порасналите деца. Малчуганите са нашето бъдеще и именно поради тази причина за нас е изключително важно да предадем българските традиции и обичаи на тях, на най-малките“, е казал Богдан Донев.

През изминалите 15 години над 600 деца са минали през танцовия състав, като към настоящия момент в детския ансамбъл танцуват около 90 деца, най- малките, от които са на 5/6-годишна възраст. От думите на Богдан Донев е станало ясно, че режисурата е негово дело, сценографията е на Виолета Радкова, а сценарият е изготвен от актрисата Ралица Константинова.

Концерт- спектакълът ще включва танцови изпълнения на детския ансамбъл, както и на големия концертен ансамбъл, а целта на организаторите е да покажат приемственост сред отделните групи в танцовия театър. Сред имената на танци и пиеси, които ще представят танцьорите са “Северняшки игри“, „По Великден“, „Мартеници“, „Игра за двама“ и др.

Всеки, който желае, може да закупи билети от 1 юни на касите на Доходно здание, съобщават още от пресцентъра на община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама