Разследват технологията и безопасността при инцидента в „Арсенал”

13:01, 30 май 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава разследването на инцидента в цех 170 на завод 4 на казанлъшката оръжейница „Арсенал” под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.

До момента е извършен оглед, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и технически експертизи. Изискана е техническата документация за технологията и начина на производство, както и за безопасността на работа в цеха и проведените инструктажи за спазването на правилата.  Иззет е и месинговия чук, с който се предполага, че е работил загиналият при инцидента мъж.

До момента е установено, че на 27 май т.г. в 22.25 часа в завод 4 на "Арсенал "в Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал Динко Делийски, на 52 г. от Стара Загора.

Вследствие на получените увреждания работникът е починал. Събраните до момента доказателства сочат, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген.

Разследването се провежда от екип от следователи и прокурор.

Заедно с Прокуратурата работи и Вътрешно-ведомствена комисия. По първоначална информация, работникът е извършвал недопустимо действие в нарушение на нормите за безопасност на труда при работа с преса, използувал е чук . В резултат на отлетял инструмент като следствие от това нарушение, възниква локален взрив. Откъсната е част от ръката на работника и той умира от кръвозагуба. Загиналият мъж работи в "Арсенал" от декември миналата година.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама