Политически парламентарен съвет ще коригира дейността на правителството и парламента (обновена)

13:43, 30 май 16 / Политика 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политически парламентарен съвет в отворен формат ще правят опит да контролират и коригират дейността на изпълнителната власт и парламента. Съветът е в отворен формат, а към момента в него се включват АБВ, Гергьовден, Народен съюз и Слави Бинев. Това стана ясно на съвместна пресконференция, която обяви създаването на този формат.

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков категорично подчерта, че Съветът не е създаване на коалиция и няма общо с президентските избори и всяка от партиите ще запази идентичността си. Към момента Съветът ще разполага с около 20 депутата в парламента, които ще имат за цел да вкарват нови законопрокети и да реактвизират стари. Пеков обаче каза, че с групите, които ще се присъединят към Съвета ще продължат заедно президентския дебат и кръглите маси, които и към момента същите организират.

 „Надяваме се до края на тази седмица да имаме окончателния формат на съвета”, уточни Петков.

Основните теми, на които ще наблегне формацията са съдебна реформа, борба с корупцията, анализ на изборното законодателство, външна политика и национална сигурност, социална политика и енергетика. Ще бъдат преработени и внесени наново законопроектите на АБВ за гражданските фалити и за лобизма.

Слави Бинев акцентира на правилника за работа на Народното събрание и акцентира върху това че той е недемократичен и трябва да се преработи. Той не обяви дали ще продължи да подкрепя политиката водена от групата на Патриотичния фронт, от който е част в парламента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама