Депутати настояват за задължителен ремонт на настоящия път Русе - Бяла

14:37, 30 май 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В най-скоро време предстои нова среща между всички русенски народни представители. Целта е да се изработи единна позиция и стратегия, с която да се настоява пред регионалното министерство за ремонт на настоящия път Русе - Бяла.

Това заявиха днес депутатите от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов.

В инициативата е възможно да се включат и техни колеги от Велико Търново.

"Не можем да чакаме 2020 г. да открият първия лот от магистралата и така да се закръглят едни 20 години от последния ремонт на настоящото трасе. Последният основен ремонт на този път е от времето когато бях директор на Областно пътно управление около 1999 г. В момента на "Беленския баир" има по три пръста коловози", отбеляза по този повод Веселинов.

Междувременно той коментира, че е крайно време за ангажиране на дългосрочната държавна политика с основните инфраструктурни проекти - магистралата от Русе до Велико Търново, АМ Хемус и скоростния път Видин - София.

"На база на това решение, тези 5 млрд., които са необходими за завършването на тези инфраструктурни проекти да бъдат заложени под някаква форма от Министерството на финансите, а не всяка година да слушаме, че няма пари", настоя още Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама