IT експерт от Велико Търново взе участие в престижна конференция в Брюксел

14:40, 30 май 16 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младият IT експерт Павел Христов имаше възможността да се включи в престижна конференция на високо ниво #Regulation4Innovation, провела се в Европейския парламент. Неин организатор е българският евродепутат Ева Паунова, която има информационен офис във Велико Търново.

В конференцията участие са взели Комисарят по конкурентноспособността – Маргрете Вестегер , Комисарят по науката и иновациите – Карлош Моедаш и британският министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън. В дискусията говорители също така са били и топ мениджъри на световни технологични компании.  Конференция е била модерирана от главния редактор на Файненшъл таймс за Брюксел Алекс Баркър.

На събитието е станало ясно, че до няколко седмици Европейската комисия ще предложи създаването на Фонд на фондовете за целия Европейски съюз, който да стимулира инвестициите в наука и иновации.

„Придобих много нови знания и умения от работата от посещението си на конференция.  Конкурентостта е един от най-важните двигатели за иновации. Регулация за иновация е в своята същност регулиране, но до определена степен, на определено ниво. Досега регулацията, според мен, беше по-скоро статична, но виждам, че вече усилено се работи за преобразяването й в динамична система „ споделя Павел Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама