Над 550 горски от ЮИДП- Сливен ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”

15:06, 30 май 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 550 служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен / ЮИДП/ ще се включат в кампанията по почистване „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 4 юни. На територията на предприятието ще бъдат почистени над 25 защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България.

Предвидените зони за почистване на територията на Сливен са: езерото на „Карандила“, „Каракачанска поляна“, „Слънчева поляна“, „Българка“, „Абланово“ и „Халката“.  На пет пункта ще се раздават чували и ръкавици:  Информационно – посетителски център на парка в началото на „Хайдушка пътека“, паметник „Панайот Хитов“,  чешмата „Абланово“, паркинга на хотел „Карандила” и пред входа на  Гимназия по текстил и облекло.

Пунктовете ще бъдат отворени в 9.00 часа. През тази година фокуса на кампанията е насочен към повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда, с приоритет на защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама