Осъдиха пласьор на „чай за пушене” в Стара Загора

15:12, 30 май 16 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Илиян Т., на 19  г. от  Стара Загора, обвинен затова, че без разрешително държал дрога съдържаща аналог на високорисковото наркотично вещество тетрахидроканабинол,  активна съставка на канабиса, престъпление по чл.354a  алинея 3 точка 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Районен съд  Стара Загора е признал за виновен Илиян Т. и му е наложил е наказание „лишаване от свобода” за срок от седем месеца условно с изпитателен срок от три години.

На 10 юли 2015 г. г. Илиян Т. управлявал лек автомобил  “Сеат“ в Стара Загора. Бил спрян за проверка от полицейски служители, на които разсазал, че в автомобила има наркотични вещества.  По-рано през деня Илиян Т. получил пратка, в която негов познат му бил изпратил т.нар. “чай за пушене“.

При претърсване в лекия автомобил  били иззети две полиетиленови торбички с клип система, съдържащи суха кафява тревиста маса. При назначените в хода на досъдебното производство токсикологична и в последствие фармакологична експертизи е установено, че тревистата маса (чай) с тегло 13,3 грама, е третирана с вещества, чието действие е аналогично и наподобяващо на действието на активната съставка на марихуаната. Съдебният акт на Районен съд Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама