63 творби са постъпили в РИОСВ-Русе за участие в Национални конкурси

15:25, 30 май 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В РИОСВ-Русе са постъпили 56 електронни презентации и 7 литературни творби за участие в Националните конкурси, посветени на 60-годишншната от българското членство в Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура – ЮНЕСКО. Това съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Участниците са от Русе, Силистра, Разград, Исперих, Велико Търново и София.

Конкурсите са обявени в началото на април. Идеята на съревнованието за електронни презентации „Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО“ е да провокира участниците да представят по атрактивен начин един или деветте обекта на културното и природно наследство на България, които са под закрилата на международната организация.

Участниците са приложили собствен снимков материал, проявили са задълбочен прочит на информацията за обектите, опитали са се да приложат в голяма част възможностите на различни видове електронни приложения, обясняват от РИОСВ-Русе.

Литературните творби са от жанровете есе и приказка и представят собствената интерпретация на учениците за наследството на Биосферен резерват "Сребръна".

Експерти на екоинспекцията и гост-оценителите ще излъчат победителите в националните конкурси. Резултатите ще бъдат обявени на 3 юни 2016 г. на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Най-добрите творби ще бъдат публикувани и на интерент страницата на Поддържан резерват „Сребърна“ и ще бъдат използвани при подготовката на печатни материали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама