Повдигнаха обвинения на 50-годишен пловдивчанин за сводничество

15:57, 30 май 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50-годишен мъж от Пловдив е привлечен от Районна прокуратура - Пловдив, като обвиняем по досъдебно производство за склоняване на две или повече лица към проституция и за набиране и транспортиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия - престъпления по чл. 155 ал. 5 т. 3 във връзка с ал. 3 във връзка с ал. 1 и по чл. 159а ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 май 2016 г. в Пловдив около 5 часа сутринта трима турски граждани позвънили на мобилен телефон, който открили в интернет, за предоставяне на сексуални услуги. Телефонът се ползвал от Калин В.

Чужденците били отседнали в хотел в Пловдив и поискали от Калин да им осигури три жени за сексуални услуги. Калин се разбрал с чужденците да закара жените на определено място в центъра на Пловдив.

Уговорената цена за сексуалните услуги започвала от 100 лева, става ясно от данни от разследването. На срещата Калин закарал с лек автомобил две жени, на възраст 23 г. и 25 г. Малко по-късно той е бил задържан от служители на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР - Пловдив. По делото са разпитани свидетели и предстоят други следствени действия.

Калин е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама