Подгответата остават в детските градини в Добрич и през лятото

15:59, 30 май 16 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата от подготвителните групи ще могат да останат в детските градини в Добрич и през лятото. Те няма да бъдат изписани задължително след 31 май, както предвиждат правилата за прием в общинските детски заведения. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Така Община Добрич ще направи изключение от правилата за предстоящото лято, за да се подпомогнат родителите.

Д-р Баева припомни, че на 31 май децата от подготвителните групи завършват със свидетелство един етап от образование – предучилищно образование. Според правилата на Общината, те трябва след това да бъдат изписани от детските градини.

„Това създаде напрежение сред родителите. Затова, след обсъждане в екипа и с кмета Йордан Йорданов решихме, че тази година ще бъде направено изключение и децата, за които няма възможност да бъдат отглеждани от някой друг, ще продължат посещения в детската градина“, каза д-р Баева.

Изготвени са списъци, според заявките и желанията на родителите. Има заявки във всяка детска градина какъв брой деца се очаква да посещават за месеците юни, юли и август. Месец за месец ще се решава каква ще е организацията за децата от подготвителните групи. За юни е решено ЦДГ №8 да поеме децата от предучилищните групи от ЦДГ №9, ЦДГ№ 23 поема ЦДГ №10, а ЦДГ №24 – ЦДГ 25. Там, където има по-малко желаещи да посещават през лятото деца от предучилищни групи, те ще останат в съответните градини. Най-много желаещи да посещават през лятото детско заведение има за детските градини с номера 8, 9, 10, 24 и 25.

„Искам отново да напомня на нашите родители, че през летния сезон няма как да не се работи със сборни групи, защото персоналът на детските градини трябва да ползва полагащият му се годишен отпуск. Освен това, ще бъде направен и основен ремонт и почистване на детските градини. Така че, няма как да не се работи на принципа на сборни групи. Там, където се налага, ще има допълнително персонал по заместване. Наистина ще бъдат различни хора. Вероятно е да се получи някакъв стрес за децата, то е неминуемо. Техните учителки също трябва да излязат в отпуск“, каза д-р Баева. Тя увери, че целта е този процес да протече с минимално напрежение за децата.

Ремонтът и почистването на детските градини ще бъдат от началото на август до средата на септември. Графика може да видите ето тук или в прикачения файл вляво от новината

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама